فهرست مطالب

نشریه ورزش و علوم زیست حرکتی
سال یازدهم شماره 1 (پیاپی 21، بهار و تابستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1397/12/10
  • تعداد عناوین: 6
|
  • سمیه فریدنیا، بهلول قربانیان* صفحات 1-11
    مقدمه و هدف

    عوارض ناشی از ابتلا به بیماری کرونا شامل طیف گسترده ای از مشکلات جسمانی و روانی می باشد که این عوارض در برخی موارد ممکن است هفته ها یا ماه ها پس از بهبودی ادامه داشته باشد. بنابراین تحقیق حاضر با هدف تعیین تاثیر یک دوره تمرین هوازی بر برخی شاخص های متابولیک، کیفیت زندگی و سلامت عمومی زنان بهبودیافته از بیماری کرونا انجام گرفت.

    مواد و روش ها

    جامعه آماری تحقیق حاضر را زنان 30 الی 45 ساله شهرستان بناب تشکیل دادند که از میان آن ها به روش نمونه گیری هدفمند، نمونه ای به حجم 30 نفر انتخاب شد که 15 نفر آن ها در گروه کنترل و 15 نفر در گروه آزمایش قرار گرفتند. پروتکل تمرینی گروه آزمایش به مدت 12 هفته شامل 15 دقیقه گرم کردن، 30 دقیقه تمرین روی تردمیل و 15 دقیقه تمرینات تنفسی به صورت کششی انجام گرفت. شاخص‎های چاقی، فشارخون، حداکثر توان هوازی، پرسشنامه کیفیت زندگی، شاخص‎های متابولیک و سلامت عمومی مورد ارزیابی قرار گرفتند.

    یافته ها

    تمرینات هوازی در بهبود شاخص‎های متابولیک، کیفیت زندگی و سلامت عمومی گروه آزمایش نقش چشمگیری دارند. شاخص‎های کلسترول تام، LDL، گلوکز ناشتا، مقاومت انسولین، سلامت عمومی، کیفیت زندگی، توده چربی بدن، توده بدون چربی، توده بدنی، توان هوازی و سطح اشباع اکسیژن شریانی با گروه کنترل تفاوت معنی‎دار وجود دارد (0.05>P). همچنین بر اساس نتایج بین شاخص‎های HDL، درصد چربی، فشارخون استراحتی، ضربان قلب استراحتی در مرحله پس آزمون با گروه کنترل تفاوت معنی‎دار مشاهده نشد (0.05<P).

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج مطالعه نشان داد که اجرای تمرینات هوازی در زنان بهبود یافته از کرونا، باعث بهبود شاخص‎های متابولیکی، سلامت عمومی و کیفیت زندگی می‎گردد.

    کلیدواژگان: تمرین هوازی، سلامت عمومی، شاخص متابولیک، کووید 19، کیفیت زندگی
  • امین فرزانه حصاری*، علی شیرآقایی صفحات 12-21
    مقدمه و هدف

    تقویت پس از فعالسازی پدیده ای است که به وسیله آن عملکرد عضلانی در پاسخ به یک محرک آماده سازی افزایش می یابد. هدف از پژوهش حاضر، مقایسه اثر تقویت پس از فعالسازی با تمرین پلایومتریک مقاومتی، معمولی و شتابی با و بدون مصرف کافیین بر عملکرد جودوکاران رقابتی بود.

    مواد و روش ها

    در یک مطالعه متقاطع ، 9 جودوکار مرد بطور داوطلبانه شرکت کردند. هر آزمودنی در چهار جلسه مجزا و بصورت تصادفی دو آزمون ویژه جودو را با فاصله 90 ثانیه از هم در چهار وضعیت: تقویت پس فعالسازی با پلایومتریک معمولی + آزمون ویژه جودو، تقویت پس فعالسازی با پلایومتریک مقاومتی + آزمون ویژه جودو، تقویت پس فعالسازی با پلایومتریک شتابی + آزمون ویژه جودو و گرم کردن معمولی + آزمون ویژه جودو را اجرا کرد. برای بررسی اثر کافیین، 10 روز بعد از آخرین جلسه، آزمودنی ها بصورت متقاطع یکی از چهار مداخله: کافیین + تقویت پس فعالسازی + آزمون جودو، تقویت پس فعالسازی + آزمون جودو، کافیین + آزمون جودو و پلاسبو + آزمون جودو را اجرا کردند. کافیین (6 میلی گرم برای هر کیلوگرم وزن بدن) 60 دقیقه و تقویت پس از فعالسازی (سه ست شش تکراری اسکات پرشی) 5 دقیقه قبل از آزمون جودو انجام شد. خونگری بعد از آزمون جودو دوم گرفته شد. برای تجزیه و تحلیل آماری از روش آنالیز واریانس با اندازه های تکراری و آزمون تعقیبی بنفرونی و سطح معناداری 0.05≥P استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج تفاوت معنی داری بین روش های مختلف تقویت با یکدیگر و با گروه کنترل در تعداد تکنیک های اجرا شده و شاخص آزمون جودو نشان نداد. کافیین و کافیین + تقویت منجر به افزایش معنی دار تعداد تکنیک  های اجرا شده و لاکتات خون نسبت به تقویت و پلاسبو شد (0.05≥P).

    بحث و نتیجه گیری

    بر اساس نتایج تحقیق، استفاده از روش های مختلف تمرین پلایومتریک برای تقویت پس فعالی اثری بر آزمون ویژه جودو ندارد ولی اثر ترکیبی کافیین و تقویت پس از فعالسازی شتابی در بهبود عملکرد جودو موثرتر است.

    کلیدواژگان: تقویت پس فعالی، کافئین، جودو، عملکرد ورزشی
  • سمیه نوروزی پوده، اکبر اعظمیان جزی* صفحات 22-31
    مقدمه و هدف

    با توجه به شیوع آسیب های عضلانی در زنان فوتسالیست و اثرات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی مکمل روغن ماهی (FO)، مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر شش هفته مصرف مکمل روغن ماهی بر شاخص های آسیب عضلانی در زنان فوتسالیست انجام شد.

    مواد و روش ها

    20 زن فوتسالیست با سن 3.58±22.56 سال، وزن 17/5±31/57 کیلوگرم و شاخص توده بدن 1.72±20.56 کیلوگرم بر متر مربع به طور تصادفی به دو گروه تجربی (10 نفر) و کنترل (10 نفر) تقسیم شدند. گروه تجربی به مدت شش هفته مکمل FO و گروه کنترل در طی همین مدت، تری گلیسرید دریافت کردند (3 گرم در روز). همه آزمودنی ها پس از شش هفته مصرف مکمل FO و دارونما در آزمون یویو شرکت کردند. سطوح سرمی آنزیم های لاکتات دهیدروژناز (LDH)  و کراتین کیناز (CK) به عنوان شاخص های آسیب عضلانی در چهار مرحله اندازه گیری شد؛ در حالت پایه (قبل از مصرف مکمل)، پس از شش هفته مصرف مکمل (قبل از آزمون یویو)، بلافاصله و 24 ساعت پس از آزمون یویو. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری های مکرر و آزمون تعقیبی بونفرونی با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 20 و در سطح معناداری کمتر از 0.05 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    پس از شش هفته مصرف مکمل FO، تفاوت سطوح LDH و CK بین گروه ها معنادار نبود (0.05<P). البته LDH و CK در گروه تجربی در مقایسه درون گروهی به طور معناداری کاهش یافت. همچنین، تغییرات LDH و CK در پاسخ به آزمون یویو متعاقب شش هفته مصرف مکمل FO در بین دو گروه کنترل و تجربی معنادار نبود (0.05<P).

    بحث و نتیجه گیری

    به نظر می رسد که شش هفته مصرف مکمل روغن ماهی نمی تواند از بروز آسیب های عضلانی ناشی از ورزش در زنان فوتسالیست پیشگیری نماید.

    کلیدواژگان: مکمل روغن ماهی، مارکرهای آسیب عضلانی، فوتسال
  • روح الله محمدی میرزایی*، حمید ملکشاهی نیا، محمدرضا دهخدا صفحات 32-42
    مقدمه و هدف

    نقش استرس اکسایشی در بروز بیماری های قلبی مورد توجه پژوهش گران قرار گرفته و تاثیر تمرینات تداومی و تناوبی بر فاکتورهای فشار اکسایشی بافت قلب بصورت واضح مشخص نگردیده است. بنابراین هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر شش هفته تمرینات تداومی و تناوبی بر فشار اکسایشی میوکارد رت ها می باشد.

    مواد و روش ها

    بدین منظور 40 سر رت نر بالغ بطور تصادفی ساده به 4 گروه (10 تایی) شامل: 1. کنترل سالم 2. تمرین، 3.تمرین تداومی 4. تمرین تناوبی تقسیم شدند. پروتکل تمرین شامل شش هفته تمرین، پنج جلسه در هقته تمرینات تداومی و تناوبی بود. 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین و بعد از بی هوشی کامل،  بطن چپ قلب خارج و میزان آنزیم های سوپراکسیددیسموتاز، کاتالاز و مالون دی آلدهید به روش اسپکتوفتومتری  اندازه گیری شدند. جهت تعیین معنادار بودن تفاوت بین متغیرها و تعامل آن ها از مانکووا  و آزمون تعقیبی توکی استفاده شد (0.05≥P).

    یافته ها

    نتایج نشان داد که تمرینات تداومی و تناوبی باعث کاهش معنادار مالون دی آلدهید نسبت به گروه کنترل شد (0.05≥P). همچنین تمرینات تداومی و تناوبی باعث افزایش معنادار سوپراکسید دیسموتاز و کاتالاز نسبت به گروه کنترل شدند (0.05≥P). در هر سه فاکتور مورد نظر بین گروه های تمرین تداومی و تناوبی تفاوت معناداری مشاهده نشد (0.05<P).

    بحث و نتیجه گیری

    بر اساس نتایج تحقیق می توان اظهار داشت که تمرینات تداومی و تناوبی می تواند اثرات محافظتی بر قلب رت ها داشته باشد و از بروز آسیب های قلبی ممانعت به عمل آورد.

    کلیدواژگان: تمرین تداومی، تمرین تناوبی با شدت بالا، مالون دی آلدهید، سوپر اکسید دیسموتاز، کاتالاز
  • عباس صارمی*، حسن خلجی، محمد پرستش، فاطمه سلطانی صفحات 43-52
    مقدمه و هدف

    اختلال عملکرد جنسی در زنان شایع است و کیفیت زندگی را تحت تاثیر قرار می دهد. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر تمرین در آب و مصرف رازیانه بر ابعاد مختلف عملکرد جنسی و سطح استرادیول در زنان بود.

    مواد و روش ها: 

    در این مطالعه نیمه تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون، 30 زن 40-20 ساله به طور تصادفی به سه گروه اصلی تمرین - دارونما، تمرین - مکمل و کنترل تقسیم شدند. تمرین در آب با شدت متوسط، سه روز در هفته و به مدت 8 هفته انجام شد. شرکت کنندگان در گروه رازیانه دو بار در روز به مدت 8 هفته کپسول خوراکی حاوی 100 میلی گرم رازیانه و زنان گروه دارونما همان کپسول دارونما را که حاوی 100 میلی گرم روغن آفتابگردان بود، دریافت کردند. شاخص عملکرد جنسی زنان (FSFI) و نمونه خونی 48 ساعت قبل و بعد از آخرین جلسه تمرین ورزشی جمع آوری شد. استرادیول با استفاده از روش الایزا ارزیابی شد. داده ها با استفاده از آنالیز واریانس با اندازه گیری مکرر و نرم افزار SPSS نسخه 21 تحلیل شدند.

    یافته ها:

     نمره کل FSFI  (P=0.01) در گروه تمرین- دارونما نسبت به گروه کنترل به طور معنی داری بهبود یافت. علاوه بر این، عملکرد جنسی (0.01=P) و سطح استرادیول (0.02=P) در گروه تمرین- مکمل نسبت به گروه تمرین - دارونما به طور معنی داری بهبود یافت.

    بحث و نتیجه گیری:

     ترکیب تمرین در آب با مصرف رازیانه ممکن است باعث افزایش سطح استرادیول و بهبود عملکرد جنسی در زنان شود.

    کلیدواژگان: استرادیول، ورزش، رازیانه، عملکرد جنسی، زنان
  • حجت عرب، محمدعلی آذربایجانی*، مقصود پیری، محمدعلی سردار صفحات 53-63
    مقدمه و هدف

    از آنجایی که اندازه گیری توان بی هوازی نیازمند ابزار آزمایشگاهی دقیق بوده و امکان استفاده از این ابزار برای تمامی ورزشکاران وجود ندارد، آزمون های میدانی می تواند برای سنجش این قابلیت مورد کاربرد قرار گیرند؛ لذا هدف از این پژوهش بررسی روایی آزمون میدانی جدید ارزیابی توان بی هوازی (بتل روپ) کشتی گیران نخبه بود.

    مواد و روش ها

    42 کشتی گیر نخبه خراسان رضوی به صورت داوطلبان در این مطالعه شرکت کردند. در دو مرحله بافاصله استراحتی یک هفته ای، آزمون وینگیت بی هوازی اندام فوقانی و آزمون بتل روپ اندازه گیری شد. قبل، بلافاصله، 5 دقیقه و 10 دقیقه پس از پایان آزمون تغییرات ضربان قلب و لاکتات خون اندازه گیری شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از ضریب همبستگی پیرسون ،ضریب همبستگی درون کلاسی، توافق بلاندآلتمن و رگرسیون خطی استفاده شد. سطح معنی داری 0.05>P در نظر گرفته شده است.

    یافته ها:

     بین ظرفیت بی هوازی آزمون وینگیت 30 ثانیه ای اندام فوقانی و آزمون بتل روپ رابطه مثبت معنی داری وجود داشت (0.66=r؛ 0.001=P). بین توان اوج مطلق (0.97=r؛ 0.001=P) و نسبی (0.52=r؛ 0.007=P)، توان میانگین مطلق (0.44=r؛ 0.02=P) و توان حداقل مطلق (0.41=r؛ 0.03=P) توان بی‎هوازی در دو روش رابطه مثبت معنی داری مشاهده شد. تغییرات ضربان قلب و لاکتات خون در دقیقه 5 (0.52=r؛ 0.007=P). و 10 (0.65=r؛ 0.001=P). رابطه مثبت و معنی دار را نشان داد. ضریب توافق بین کلاسی پایایی برابر با 463/0=P بود که همبستگی متوسط را نشان داد، اما نمودار بلاندآلتمن نشان داد بین میانگین و اختلاف ظرفیت بی هوازی در هر دو روش توافق قابل قبولی وجود دارد.

    بحث و نتیجه گیری: 

    نتایج این مطالعه نشان داد آزمون میدانی جدیدارزیابی توان بی هوازی (بتل روپ) از اعتبار لازم برای تعیین توان بی هوازی اندام فوقانی در کشتی گیران برخوردار است؛ لذا به مربیان توصیه می گردد برای تعیین توان بی هوازی کشتی گیران می توانند به جای آزمون وینگیت از این آزمون استفاده نمایند.

    کلیدواژگان: کشتی، ظرفیت بی هوازی، آزمون وینگیت بی هوازی، آزمون طراحی شده اختصاصی
|
  • Somayyeh Faridnia, Bahloul Ghorbanian* Pages 1-11
    Introduction and purpose

    Complications caused by corona disease include a wide range of physical and mental problems, which in some cases may continue for weeks or months after recovery. The aim of this study was to investigated the effect of an aerobic training course on some metabolic indicators, quality of life and general health of women recovered from corona disease.

    Materials and methods

    The current research was applied and semi-experimental with a pre-test-post-test design comparing the two groups. The statistical population of the present study consisted of 30- to 45-year-old women in Bonab city. Among them, a sample of 30 people was selected by purposive sampling method based on inclusion criteria. The experimental group performed the training protocol for 12 weeks, including warm-up, treadmill training and stretching breathing exercises. Obesity indices, blood pressure, maximal aerobic capacity, quality of life questionnaire, metabolic indices and general health were evaluated.

    Results

    Aerobic exercise has a significant role in improving metabolic parameters, quality of life and general health of the experimental group. Moreover, the total cholesterol, LDL, Fasting glucose, insulin resistance, general health (GHQ), quality of life, body fat mass, lean body mass, body mass index (BMI), aerobic power, arterial oxygen saturation level were significantly different from the control group (P<0.05). Also based on the results between HDL, fat percentage, resting blood pressure, resting heart rate There was no significant difference with the control group after the 12 weeks of intervention (P>0.05).

    Discussion and Conclusion

    The results of the study showed that aerobic exercise in overweight women improves metabolic indicators,

    Keywords: Aerobic exercise, Corona disease, General health, Metabolic indices, Quality of life
  • Amin Farzaneh Hesari*, Ali Shiraghaee Pages 12-21
    Introduction and purpose

    Post-activation potentiation (PAP) is the phenomenon by which muscular performance is enhanced in response to a conditioning stimulus. The purpose of this study was to compare the effects of PAP induced by resisted, accelerated and traditional plyometric with and without caffeine ingestion on competitive judokas performance.

    Materials and Methods

    In a randomized, crossover design, 9 male judokas participated in this study and performed two special judo fitness test (SJFT) with 90 second between trials in four conditions: PAP with traditional plyometric+ SJFT, PAP with accelerated plyometric+ SJFT, PAP with resisted plyometric+ SJFT and warm up+ SJFT. To evaluate the effect of caffeine, 10 days after the last PAP session, the subjects participated in four conditions randomly: caffeine + PAP + SJFT, PAP + SJFT, caffeine + SJFT and placebo+SJFT. Caffeine (6 mg/kg) was administered 60 minutes and PAP (3 sets x 6 repetitions of jumping alternating lunges) was performed 5 min before the SJFT. Blood sample was taken after SJFT2. To analyze the data One-way repeated measures ANOVA and Bonferroni post-hoc test and significant level at P≤0.05 was used.

    Results

    Results showed no significant difference in total throws and index of SJFT between PAP conditions. Caffeine and caffeine + PAP resulted in significant increase in total throws of SJFT and blood lactate than PAP and placebo (P≤0.05).

    Discussion and Conclusion

    It seems that PAP with different plyometric methods can’t improve SJFT, but caffeine combined with accelerated PAP can be more effective to improve judo performance.

    Keywords: Post activation potentiation, Caffeine, Judo, Sport performance
  • Somayeh Noroozi Poode, Akbar Azamian Jazi* Pages 22-31
    Introduction and purpose

    Considering the Anti-inflammatory and antioxidant effects of fish oil (FO) and the prevalence of muscle damage in female futsal players, the present study aimed to investigate the effect of six weeks of FO supplementation on muscle damage markers in female futsal players.

    Materials and Methods

    20 female futsal players (age, 22.56±3.58 years; weight, 57.31±5.17 kg; and BMI, 20.56±1.72 kg /m2) were randomly divided to experimental (n = 10) and control (n = 10) groups. The experimental group received FO, and the control group received triglyceride oil for six weeks (three-gram per day). All subjects were tested by the "Yoyo test" after six weeks of FO supplementation and placebo. Serum levels of lactate dehydrogenase (LDH) and creatine kinase (CK) enzymes were measured as markers of muscle damage in four phases; at the basic state (before the supplementation), after six weeks' supplementation (before the Yoyo test), immediately, and 24 hours after the Yoyo test. The data were analyzed by repeated measure ANOVA and Bonferroni using SPSS version 20 software at a significance level of P<0.05.

    Results

    After six weeks of FO supplementation, the difference in LDH and CK levels between the groups was not significant (P>0.05). Of course, in the within-group comparison, LDH and CK in the experimental group decreased significantly. Also, the changes in LDH and CK in response to the Yoyo test after six weeks of FO supplementation were not significant between the control and experimental groups (P>0.05).

    Discussion and Conclusion

    It seems that the six weeks of FO supplementation can't prevent exercise-induced muscle damage in female futsal players.

    Keywords: Fish oil, Muscle damage markers, Futsal
  • Roohollah Mohammadi Mirzaei*, Hamid Malekshahinia, Mohammadreza Dehkhoda Pages 32-42
    Introduction and purpose

    The role of oxidative stress in the occurrence of heart diseases has been noticed by researchers, and the effect of continuous and intermittent exercises on the oxidative stress factors of heart tissue has not been clearly determined. Therefore, the aim of this study was to investigated the effect of 6 weeks of continuous and intermittent exercises on the oxidative stress of the myocardium of rats

    Materials and Methods

    For this purpose, 40 adult male rats were randomly divided into 4 groups (ten each): 1- healthy control, 2- training, 3- continuous training, 4- intermittent training. The training protocol included six weeks of training, five sessions/week of continuous and periodic training. 48 hours after the last training session and after complete anesthesia, the left ventricle of the heart was removed and the levels of superoxide dismutase, catalase and malondialdehyde enzymes were measured by spectrophotometric method (P<0.05).

    Results

    The results showed that continuous and intermittent exercises caused a significant decrease in malondialdehyde compared to the control group (P<0.05). Also, continuous and intermittent exercises caused a significant increase in superoxide dismutase and catalase compared to the control group (P<0.05). No significant difference was observed between the continuous and periodic exercise groups in all three factors (P<0.05).

    Discussion and Conclusion

    Based on the results of the research, it can be stated that continuous and intermittent exercises can have protective effects on the heart of rats and prevent the occurrence of heart damage.

    Keywords: Continuous training, Interval training, Malondialdehyde, Superoxide dismutase, Catalase
  • Abbas Saremi*, Hassan Khalaji, Mohammad Parastesh, Fatemeh Soltani Pages 43-52
    Introduction and purpose

    Sexual dysfunction is common among women and takes a toll on quality of life. The purpose of this study was to assess the effects of both aquatic exercise and fennel consumption on multiple domains of sexual function and estradiol level in women.

    Materials and Methods

    In this semi-experimental study with pretest-posttest design, 30 females aged 20–40 years were randomly assigned to three major groups of exercise-placebo, exercise-supplement, and control. Aquatic exercise was carried out at moderate intensity, three days per week for 8 weeks. The participants in the fennel group received oral soft capsules containing 100mg of fennel twice a day for 8 weeks and women in the placebo group received the same doze of placebo capsules containing 100mg of sunflower oil. Female Sexual Function Index (FSFI) and blood samples were collected 48 h before and after the last sessions of exercise training. Estradiol was assessed using ELISA assay. Data were analyzed using repeated measures ANOVA and SPSS Software v.21.

    Results

    Total FSFI score (P= 0.01) as well as desire (P= 0.01), arousal (P= 0.03), satisfaction (P= 0.04), orgasm (P= 0.05) and lubrication (P = 0.04) in the exercise-placebo group improved significantly compared to the control group. Furthermore, sexual function (P=0.01) and estradiol level (P=0.02) were significantly improved in exercise-supplement group, compared to exercise-placebo group.

    Discussion and Conclusion

    Combination of aquatic exercise with fennel consumption may increase estradiol level, and improve sexual function in women.

    Keywords: Estradiol, Exercise, Fennel, Sexual Function, Women
  • Hojat Arab, Mohammadali Azarbayjani*, Maghsood Peeri, Mohammadali Sardar Pages 53-63
    Introduction and Purpose

    Anaerobic power and capacity are considered determinants of performance and are usually assessed in athletes as a part of their physical capacities’ evaluation along the season. The purpose of this study was to evaluate the validity a new field test for the assessment of the anaerobic capacity of elite wrestlers.

    Materials and methods

    42 elite wrestlers of Khorasan Razavi participated in this study, voluntarily. In two stages with one-week rest interval, an upper-body Wingate anaerobic test and a specifically designed test were measured. Before, immediately, five and ten minutes, variations of the heart rate and blood lactate were measured. In the designed test, a battle rope was used, each participant performed alternating arm waves with a Japanese guard for 30 seconds as maximum as possible.To analyze of data Pearson correlation coefficient, inter-class correlation coefficient , Bland-Altman agreement and linear regression were used.

    Results

    There was a significant relationship between the anaerobic capacity of the 30-second upper-body Wingate test and the specifically designed test. Also, a significant relationship was observed between absolute (r=0.66; P=0.001) and relative peak (r=0.52; P=0.007), absolute mean power (r=0.44; P=0.02) and absolute minimum power (r=0.41; P=0.03) in two methods. The variations in HR and BLa were statistically significant at minute 5 (r=0.52; P=0.007) and 10 (r=0.65; P=0.001), respectively. The linear regression model was able to predict the anaerobic capacity using the specifically designed test. The inter-class agreement coefficient was poor (P=0.463), but my Bland-Altman diagram showed that there was a good agreement between the mean and the difference in anaerobic capacity in both methods.

    Discussion and Conclusion

    Using available alternative methods with high external validity to assess upper anaerobic capacity is a more appropriate method than laboratory tests. The specifically designed test seems to able the prediction of the upper body anaerobic capacity in elite wrestlers.

    Keywords: wrestling, Anaerobic capacity, Anaerobic Wingate test, Specific designed test